ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR

bazaar_featured_image

Δελτίο Τύπου

Χειροποίητες δημιουργίες φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών που στον «νεκρό χρόνο» της  φυλακής έγιναν μοδίστρες, θα εκτεθούν στο Πασχαλινό Bazaar από τις 8 μέχρι τις 10 Απριλίου 2022 στο «Εργαστήρι Μαιρηβή», στο Μεταξουργείο (οδός Δεληγιώργη 33) και τα έσοδα θα διατεθούν για να  καλυφθούν οι ανάγκες των γυναικών. 

Το Bazaar διοργανώνουν από κοινού το εργαστήριο «Λόγος και Ύφασμα» της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και το εργαστήρι ραπτικής «Modistra» του Δικτύου Στήριξης  Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών.  

Η «ΑΡΣΙΣ» μέσα από το εργαστήρι «Λόγος και Ύφασμα», το οποίο λειτουργεί από το 2001 αρχικά στον  Κορυδαλλό και μετά στη Θήβα, διοργανώνει έκθεση χειροποίητης κούκλας από κρατούμενες γυναίκες.  Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων κατατίθενται στο λογιστήριο των φυλακών ξεχωριστά για την  καθεμία. Το «Εργαστήρι Μαιρηβή» λειτουργεί από το 1999 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με σκοπό  την έρευνα, την εξάπλωση και την διεύρυνση της τέχνης του κουκλοθέατρου στην Ελλάδα. 

Το Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών είναι μία αστική μη κερδοσκοπική  εταιρία που κύριο στόχο έχει την υποστήριξη των γυναικών που έχουν βιώσει ή βιώνουν τον εγκλεισμό  σε σωφρονιστικά καταστήματα κράτησης. 

Το εργαστήριο ραπτικής μέσα στη φυλακή συστάθηκε το 2017 και απασχολούνται καθημερινά 2-5  γυναίκες. Ασχολούνται με τη ραφή κλινοσκεπασμάτων, τα οποία διατίθενται σε όλες τις ελληνικές  φυλακές. Στόχος είναι να αξιοποιηθεί δημιουργικά ο χρόνος της φυλακής και οι γυναίκες να μάθουν να  εργάζονται από κοινού.  

Επιπλέον, στον Ξενώνα του Δικτύου που βρίσκεται επί της οδού Δεριγνύ 28-30 στη Βικτώρια Αθηνών,  λειτουργεί από το 2020 εργαστήρι ραπτικής με την επωνυμία «Modistra» όπου παράγονται χειροποίητα  προϊόντα, όπως τσάντες ώμου, τσάντες πλάτης και μαξιλάρια. Τα έσοδα από τη πώληση διατίθενται για  την κάλυψη των εξόδων του Ξενώνα. 

Το Σάββατο 9 Απριλίου στις 8μμ στο χώρο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί θεματική βραδιά  αφήγησης από τον Στέλιο Πελασγό για μικρούς και μεγάλους και με στόχο την επιπλέον ενίσχυση των  φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών υπάρχει συμμετοχή 5 ευρώ.


Ποιος : ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων & «Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων και  Αποφυλακισμένων Γυναικών» 

Τι: Έκθεση – Πασχαλινό Bazaar – Βραδιά Αφήγησης 

Πότε: Παρασκευή 8, Σάββατο 9 & Κυριακή 10 Απριλίου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Πού : «Εργαστήρι Μαιρηβή», Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο, τηλ. 6942420062 Γιατί : Υποστήριξη φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών 

Πώς: Με την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας για τον covid-19 

Περισσότερες Πληροφορίες:  

Εύα Χειλαδάκη (ΑΡΣΙΣ), τηλέφωνο 6950 841385 

Σωτηρία Καρασιώτου (Δίκτυο Στήριξης), τηλέφωνο 6974 312564


Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου από εδώ